SAAB-Klubben

Velkommen til klubben for SAAB-bil entusiaster. Stedet hvor hobby og fællesskab mødes. Her deles inspiration, viden og erfaring.

 

SAAB-Klubben er den ældste SAAB bilklub i Danmark. Vi har for længst forelsket os i de fine gamle skandinavisk byggede, klassikere, og igennem de sidste mange år har vi indsamlet SAAB erfaring, viden og gode SAAB historier ind til en mindre livstid.

 

 

FAKTA OM SAAB-Klubben: 

SAAB-Klubben er en fusionering af de to gamle SAAB klubber; "SAAB V4 og Sonett Klub Danmark" og "ToTakt Klubben". Til sammen udgør de to forhenværende klubber nu SAAB-Klubben, som på papiret har eksisteret siden 1954 og dermed er danmarks ældste SAAB-Klub.

 

I efteråret år 2012 blev der afholdt stiftende generelforsamling på Fyn, hvorpå det ved flertal blev besluttet at de to gamle SAAB klubber skulle sammenlægges i én samlet gammel klub, SAAB-Klubben. SAAB-Klubben har i dag omkring 220 registeret medlemmer. Klubben bestyrer sideløbende med det traditionelle klubarbejde, Bladkompagniet som udgiver klubbens blad, ”SAAB entusiasten”, fire gange årligt og håndterer den daglige drift af SAAB-Klubbens hjemmeside ”saabentusiasten.dk”. 

 

 


 

 

 

 

FAKTA OM FORHENVÆRENDE "V4 & SONETT KLUB DANMARK":

Klubben afholdt stiftende generalforsamling d. 1. september 1991 på Laven Camping ved Silkeborg på foranledning af Lars Peter Kruse. Han indrykkede en annonce i JP, hvori der stod, at klubben henvendte sig til alle med interesse for SAABs klassiske modeller 96V4 og Sonetter. Formålet var at bevare og udbrede interessen for disse biler. I dag er der ca. 130 medlemmer, så derfor har vi hvert år siden da, haft et træf hvor vi alle mødes og får en hyggelig weekend med andre som har samme interesse. Derudover arrangeres der lokale garagetræf, hvor man bare møder op og får en hyggelig snak.Klubben deltager til tider i udstillinger sammen med de 2 andre danske SAAB-klubber; Saab ToTakt Klub og SKD, som i dag også er kendt som SAAB Klub Danmark.

Siden 2009 og frem til d.15.september 2012 har V4 & Sonett Klub arbejdet for en sammenlægning med SaabTotakt Klub idet passionen for bilerne og formålet med klubberne er sammenfaldende.

Såfremt dette lykkes som forventet vil Saab V4 & Sonett Klub Danmark bliver officielt lukket i første kvartal 2013.

 

 


 

 

 

FAKTA OM FORHENVÆRENDE TOTAKT KLUB DANMARK:

Jens Velling indrykkede i 1986 en annonce i "Den blå Avis", for at få klarlagt om der var grundlag for at starte en klub for de gamle totakt SAAB. Mange mødte op ved stiftende generalforsamling ved Himmelbjergets parkeringsplads den 13. juni 1987 - deres flotte biler blev beundret og SAAB TOTAKT KLUB DANMARK var herefter stiftet. 
Klubbens blad kom til at hedde "Cockpittet".


Hvert år har der siden været afholdt et årligt træf forskellige steder i Danmark.